<style>.lazy{display:none}</style>
Açık Lise E-Sınav Nedir

Açık Lise E-Sınav Nedir

Açık Lise E-Sınav Nedir

Açık Lise E-Sınav Nedir? Nasıl Yapılır? Açık Öğretim Sınavı Ne Zaman Yapılacak.

E-Sınav İse E-Sınav Merkezlerinde Bilgisayar Ortamında Yüz Yüze Yapılan Bir Sınavdır.

Açık Öğretim Lisesi Kayıtları Ne Zaman Yapılır? Detaylar İçin Tıklayın.

Açık Öğretim E Sınava Kimler Katılacak
Açık Lisede Öğrenim Gören Öğrenciler. Açık Öğretim Lisesinde Kayıtlı 9 Veya Daha Az Sayıda Dersten Sınava Girecek Olan [Yurt Dışında (KKTC Hariç) Bulunan Öğrenciler, Engelli Öğrenciler İle Tutuklu Ve Hükümlü Öğrenciler Hariç] Öğrenciler İçin Açık Öğretim Okulları 3. Dönem E-Sınavı, Her Aday İçin Tek Oturum Olacak Şekilde E-Sınav Uygulaması Olarak Gerçekleştirilecektir.
Açık Ortaokul Öğrencileri Sınavları E-Sınav Olarak Yapılacak. Yurt Dışındaki Öğrenciler (KKTC Hariç) Engelli, Tutuklu Ve Hükümlü Açık Öğretim Ortaokul Öğrencileri Hariçtir.

Yazılı Sınav Tarihleri
Sınav Tarihi, Günü Ve Saati
1. Oturum: 20 Temmuz Cumartesi Günü Türkiye Saati İle 10.00’da
2. Oturum: 20 Temmuz Cumartesi 2024 Günü Türkiye Saati İle 14.00’te,
3. Oturum: 21 Temmuz 2024 Pazar Günü Türkiye Saati İle 10.00’da.

Sınav Giriş Belgesi
Adaylar, 24 Haziran 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı öğrenciler https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx
Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adreslerinden giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabileceklerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

E-Sınav Randevu Tarihleri

1. Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı öğrenciler e- Sınava katılacakları e-Sınav salonlarını ve sınav oturumlarının randevularını 6 – 21 Mayıs 2024 tarihleri arasında öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; Açık Öğretim Ortaokulu https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx internet adreslerinden giriş yaparak alacaktır.

2. Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler e- Sınava katılacakları e-Sınav salonlarını ve sınav oturumlarının randevularını 23 Mayıs – 03 Haziran 2024 tarihleri arasında öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adreslerinden giriş yaparak alacaktır.

E-Sınav Tarihi
Sınavlar, 1 – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Açık Öğretim Lisesi E-Sınav Kılavuzu
• Randevu tarihleri ilan edildikten sonra, Randevular öğrenci bilgi sistemi üzerinden alınmaktadır.

• Öğrenci adayları; adres bilgilerini kontrol etmelidir. (Öğrencilerin randevu sistemlerinde kayıt bilgileri baz alınarak randevu verileceğinden, bu hususa dikkat etmeleri çok önemlidir. )

• Öğrenciler e-sınav randevu tarihlerinde Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden “E-Sınav Randevu oluştur” butonuna basarak randevularını oluşturacaklardır.”

• E-Sınav salonları haftanın her günü aktif olacağından, öğrenciler boş bulunan tüm saatlerde randevu alabileceklerdir.

• Randevu sisteminde randevusu onaylanan öğrenciler, randevu tarihini daha sonra değiştiremeyeceklerdir.

• Randevu sistemi her sınav dönemi için ayrı ayrı açılacaktır.

• Ders seçim işlemleri sırasında bir öğrenci en fazla 12 ders seçme hakkına sahiptir. Dolayısıyla randevu sisteminde seçilen 12 dersten sınava giriş sağlanacaktır.

• Randevu sırasında “Onaylı Fotoğraf Bulunamadı” ibaresi ile karşılaşan öğrenciler; bağlı bulundukları Halk Eğitim Merkezlerine başvurarak biyometrik fotoğraflarını sisteme kayıt ettirmelidir.

• E-Sınav salonlarında bulunan yüz tanıma sistemi, biyometrik fotoğraflar aracılığı ile işlem yapacaktır. Halk Eğitim merkezlerinin biyometrik fotoğraf çekiminde öğrencinin yüzünün tamamını görecek şekilde fotoğraflarını sisteme yüklemeleri önemlidir.

• Sınav randevusu alan öğrenciler, öğrenci sistemlerinde otomatik olarak oluşturulan “Sınav Giriş Belgesi” ile sınava alınacaktır. Sınavdan önce sınav giriş belgesi mutlaka öğrencinin yanında bulunmalıdır.

• Sınava girişte Sınav Giriş Belgesi, onaylı kimlik ve kalem, silgi vb. araçlar hazır bulunmalıdır.

• Yabancı uyruklu öğrenciler için geçici kimlik belgeleri geçerli olacaktır.

• Sınav sırasında öğrenciler elektronik cihazları kullanacaktır. Öğrencilere her hangi bir soru kitapçığı, cevap anahtarı vb. verilmeyecektir.

• Açıköğretim kurumları sınav tarihleri belli olduktan sonra Halk Eğitim Merkezlerinin E- Sınav salon bilgilerini web sitelerinden duyurmaları gerekmektedir.

• Salon sayısının yetersiz olduğu yerleşim yerlerinde, Açıköğretim kurumları sınavlarının gerçekleştirilmesi için kullanılması uygun görülen BT sınıf listeleri ilgili Halk Eğitim Merkezleri ve okullara bildirilmiştir. Öğrencilerin sınav süresince herhangi bir sorun yaşamamaları adına bu salonların bilgileri de ayrıca belirtilmelidir.

Sınav Uygulaması
• Açık Öğretim Ortaokulu sınavları 2 (iki) oturum, açık öğretim liseleri sınavları ise 3 (üç) oturum hâlinde gerçekleştirilecektir. Her bir oturum için adaylara 100 (yüz) dakika süre verilecektir.

• Sınav uygulaması her bir ders için ayrı olmak üzere 11 (on bir) sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Her bir soru çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli olacaktır.

• Adaylar sınava; fotoğraflı sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden biri (nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport veya KKTC vatandaşları için KKTC kimlik kartı) ile girebileceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

• Adaylar; nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, barkodlu / karekodlu T.C. geçici kimlik belgesi ile sınava alınabilecektir. Yabancı uyruklu öğrenciler için yabancı kimlik numarasını gösterir belge, uyruğunda bulunduğu ülke tarafından verilen kimlik belgesi veya geçerliliği devam eden ve ülkeye giriş çıkış amacıyla yetkili makamlarca verilen izin süresi (vize) dolmamış pasaport, ilgili Bakanlık tarafından verilen fotoğraflı, çipli/mühürlü kimlik yerine geçen ikamet ettiğini ya da çalıştığını gösterir onaylı belgelerden en az biri geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

• Adaylar; sınav binasına her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, anahtarlık, her türlü araç anahtarı, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya (şeffaf / numaralı gözlük hariç), plastik ve metal içerikli eşyalar (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç) banka/kredi kartı vb. kartlarla, her türlü elektronik /mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, kalem, silgi, kalemtıraş, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve bu gibi araçlarla, yiyecek içecek (şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç), ilaç ve diğer tüketim maddeleri (kullanımı doktor raporu ile belgelendirilen işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı vb. cihazlar hariç) ile alınmayacaktır.

• Adayların sınava gelirken yanlarında koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem ile leke bırakmayan yumuşak silgi ve kalemtıraş bulundurmaları gerekmektedir.

• Yazılı sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarları 23 Temmuz 2024 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya https://odsgm.meb.gov.tr, adreslerinden yayımlanacaktır.

• 14 Temmuz 2024 tarihinden itibaren adaylar, , öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı öğrenciler https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adreslerinden giriş yaparak sınav sonuç bilgilerini öğrenebilecektir.

İletişim: 444 06 32

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yaz